MHC Roden neemt sportieve revanche op Leeuwarden
16.Apr.2018
Het begon allemaal op Zaterdag 14 april. De jongens A1 van Leeuwarden waarvan zowel de coach als een paar spelers ook betrokken zijn bij hun heren 1 speelden tegen onze jongens A1. Bij Roden A1 lopen verschillende spelers die ook bij ons vlaggenschip in het veld staan. Tijdens deze wedstrijd kreeg onder andere Stan "feut" het aan de stok met jongens van Leeuwarden die op Zondag ook zouden komen spelen. De toon was dus gezet. Deze wedstrijd van de jongens eindigde in een magere maar verdiende 0-1 overwinning voor de geelhemden.

Op Zaterdagavond kwam de bond met het bericht dat de bondscheidsrechters i.v.m. blessures op Zondag niet zouden komen. Er moest op het laatste moment gezocht worden naar 2 beschikbare scheidsrechters.

Na een korte nacht slapen was het Zondag.
Leeuwarden nam geen halve maatregelen en stond ruim optijd op sportpark Roden. Ze waren zo vroeg dat ze ook eerder op het veld stonden en plaats namen in de dug-out waar wij al jaren zitten. Nadat we vroegen of we daar mochten zitten was het antwoord: "beginnen jullie nu al vervelend te doen" en "ja dan moet je maar een bordje op hangen". Er was zelfs een speler van Leeuwarden die om welke reden dan ook moest roepen dat de jongentjes A van Leeuwarden een dag eerder had gewonnen.
De toon was opnieuw gezet.

Toen de coach van Leeuwarden 'waar wel normaal mee te communiceren viel' de geelhemden naar de goede kant begeleide konden we het inspelen voort zetten. We hoorden de Friezen nog wat minachtend lachen en van enige respect van hun kant was duidelijk geen sprake. Deze jongens dachten overduidelijk dat 3 punten voor hun al een feit was.

De wedstrijd begon en we kwamen goed mee met het technisch begaafde Leeuwarden. Desondanks kwam Leeuwarden op een 0-2 voorsprong na 2 mooie goals uit 3 leutele kansen. We bleven goed hockeyen en kwamen binnen no-time op een 3-2 voorsprong. De goals vielen achter elkaar, we gaven Leeuwarden amper tijd om adem te halen.
Leeuwarden kwam vervolgens op 3-3 waarna wij direct de 4-3 scoorden. Leeuwarden reageerde opnieuw met een goal en tijdens de theepauze stond er 4-4 op het denkbeeldige scorebord.

Coach Hans omschreef de 1e helft terecht als een "kermis". De opdracht voor de 2e helft luidde: strakke mandekking en constante druk op de eigen helft.

De 2e helft begon en we kwamen weer goed mee met Leeuwarden, zo goed dat we de 5-4 maakten. Leeuwarden verhoogde de druk en kreeg veel corners. Een paar corners waren zeer discutabel en met het oog op gerechtigheid was het goed dat deze er niet in gingen. De druk van Leeuwarden bleef aan en door een fout in de mandekking scoorden ze uiteindelijk de gelijkmaker.

Na deze gelijkmaker volgden minuten die aanvoelden als weken. Leeuwarden hield hoge druk maar goals bleven uit. Na nog een corner voor Leeuwarden counterden we richting hun goal. Paal, lat, keeper en een speler op de lijn voorkwamen in eerste instantie een doelpunt. Uiteindelijk werd de bal in een scrimmage over de lijn geduwd. De 6-5 was een feit en er moesten nog maar een paar minuten overleefd worden!

Het eindsignaal klonk, eindstand: 6-5!
Al ons harde werken werd beloond en de jongens in het geel die ons hebben onderschat zijn hiervoor keihard afgestraft.

Aan enige vorm van zelfreflectie ontbrak het klaarblijkelijk bij de aanvoerder van Leeuwarden. Ondanks de vele kansen uit strafcorners die hij onbenut liet als Ljouwerts cornerkanon vond hij het toch nodig om verbaal los te barsten tegen de scheidsrechters na afloop van de wedstrijd. Hij ging hierbij voorbij aan het feit dat hij meerdere van die strafcorners van diezelfde scheidsrechters cadeau heeft gekregen. Maargoed..

Van HVA en Lelystad werd verloren en van Leeuwarden en Ares is gewonnen. Wie naar de ranglijst kijkt zal denken dat dit nergens op slaat. Mensen die ons vandaag en tegen Ares hebben bekeken zullen zeggen dat we op basis van vechtlust beide wedstrijden verdiend hebben gewonnen.

Het was een mooie Zondag waarop wij op sportieve wijze revanche hebben kunnen nemen op Leeuwarden waartegen wij voorgaande wedstrijden niet onszelf waren.

Man of the match was Mats Monshouwer afkomstig uit Heerenveen en nog altijd trouw supporter van de plaatselijke voetbalclub.

We willen graag alle supporters bedanken voor de steun en hopen iedereen terug te zien over 2 week!