Nieuw-Roden laat verdiende punt glippen in laatste minuut
15.Apr.2018
Franeker - Nieuw-Roden is tegen zijn eerste verlies opgelopen in 2018. De mannen van sc Franeker pakten in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de overwinning en wonnen met 4-3.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd met maar liefst 7 doelpunten. Helaas viel het kwartje voor Nieuw-Roden aan de verkeerde kant deze wedstrijd, want het kon alle kanten opgaan. Een gelijkspel was ook meer dan terecht geweest voor beide partijen.

Sander Hoekstra scoorde voor de Friezen de enige doelpunt voor de rust. Nieuw-Roden kwam wel goed uit de startblokken het eerste kwartier en hadden grote kansen om op een verdiende voorsprong te komen, maar ze faalden in de afwerking. De Friezen hadden aan een kansje genoeg.

In de 2e helft barstte het geweld pas echt los. Eerst was het Sander Drent die een op een met keeper Jesse Hogendorp kwam, maar hij kreeg de bal niet om de zeer goed keepende doelman heen. Even later was het toch raak. Bobby Coster wist een gepareerde bal van de keeper de netten in doen verdwijnen en de stand op 1-1 te brengen. Nieuw-Roden kwam zelfs op een voorsprong na een geweldig lopje over de keeper heen door Sander Drent. Een paar minuten later ging keeper Femko de Vries de fout in toen hij de bal aan de voet wilde aannemen en deze van zijn voet afspatte, waaruit Mart Kuperus de bal voor het intikken had. 2-2. Rob Postma wist even later zelfs de 3-2 te maken voor de Franekers. Toch kwam Nieuw-Roden opnieuw langszij door Sander Drent, toen hij om een aantal verdedigers van Franeker slalomde en de keeper kansloos liet na zijn schot op het doel. De wedstrijd leek in een gelijkspel af te streven, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kopte Marco de Groot de winnende doelpunt voor Franeker in na een hoekschop.

Helaas dit keer geen punten voor de Nei-Roners en het eerste verlies na de winterstop.

Zondag 22 april staat de volgende kraker alweer op het programma, thuis tegen FC Lewenborg om 14 uur.