Terechte overwinning Roden in het Friese Cornjum tegen DTD
15.Apr.2018
Uiteindelijk een terechte overwinning van de vv Roden in het Friese Cornjum tegen de De Trije Doarpen, kortweg DTD. Op het hobbelige kleine veld begon Roden de wedstrijd wat aarzelend, waardoor DTD in het eerste kwartier een licht overwicht had zonder dat dat overigens consequenties had voor de stand. Daarna nam Roden in de rest van de eerste helft het heft in handen en na bijna een half uur spelen scoorde sluipschutter Enrico Wardenier uit een moeilijke hoek de 0-1 na een fout in de verdediging van DTD. En 0-1 was dan ook een terechte ruststand.

In de tweede helft gooide DTD er een schepje bovenop waardoor het spelbeeld meer in evenwicht kwam. Uit een voorzet van DTD kwam de bal via een Roden been hoog voor het doel van Roden. Roden keeper Klaas Kleiker plukte de bal volgens iedereen voor de lijn uit de lucht. De overigens goed leidende scheidsrechter zag het anders en gaf een doelpunt voor DTD, 1-1. Daarna bleef de strijd over en weer gaan, waarbij Roden uit een paar kansen de paal en de lat raakte. Uiteindelijk werd laat in de tweede helft het duel in het voordeel van Roden beslist door een penalty na een handsbal van een DTD speler in het strafschopgebied. Een gevalletje "je kunt hem geven", waarbij een
handsbal van een Roden speler binnen de eigen 16 meter even daarvoor niet als een overtreding werd beoordeeld. Enrico Wardenier raakte er niet door in de war en scoorde vanaf elf meter onberispelijk de 1-2. Roden kwam de laatste minuten nog wel wat onder druk te staan maar totdoelpunten kwam het niet meer. En zo werd het verlies tegen Peize van vorige week netjes weggespoeld. Peize had schijnbaar z'n kruit vorige
week al verschoten want het verloor thuis met 1-3 van laagvliegerAsser Boys. GOMOS won met 0-3 bij Sint Anna en doet weer enigszins mee om de titel na het verrassende verlies van Stadspark bij GVAV.

Volgende week speelt Roden wederom een uitwedstrijd en wel tegen Oerterp.