Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Aduard snoept drie punten af van ONR in Roden
11.Apr.2018
Roden - Dinsdag 10 april stond de inhaalwedstrijd tegen Aduard 2000 op het programma. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 3-3 stand. ONR gaf destijds een 3-0 voorsprong weg. ONR heeft de laatste tijd een stijgende lijn te pakken, er wordt echter nog geen resultaat geboekt. Is vandaag de dag dat de ommekeer wordt ingezet? Aan de omstandigheden kan het in ieder geval niet liggen. Met een heerlijk lentezonnetje en een voortreffelijke pan macaroni vooraf, ontbreekt het de mannen in het oranje aan niets om een goed resultaat neer te zetten. Tegenstander Aduard heeft echter wel het vertrouwen dat mist bij ONR. Afgelopen zaterdag werd er met maar liefst 9-0 gewonnen van Boerakker en met 25 punten staat Aduard comfortabel op de 9e stek.

ONR start met dezelfde 11 spelers als tegen HFC. Jeroen de Munck zet zijn mannen op scherp en er kan worden begonnen aan de wedstrijd. ONR begint zoals het de laatste wedstrijden speelt, er wordt goed gevoetbald. Voor het eerst sinds lange tijd wordt er zelfs een voorsprong gepakt. Het is clubtopscoorder Sander Postma die 10e goal van het seizoen maakt in de vierde minuut. Na een lange bal van achteruit wordt de bal door een verdediger op de eigen deklat geknikt. Postma is er als de kippen bij en kan eenvoudig inschieten.

In het kwartier dat volgt blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. ONR bouwt geduldig op en weet regelmatig de aanvallers te bereiken. Een grote kans blijft echter uit. Aduard krijgt wel een kans. Na slordig verdedigen bij een vrije trap komen twee spelers van Aduard vrij te staan bij de tweede paal. Het is dan ook niet moeilijk om de terug gekopte bal in het doel te schieten, 1-1. Alsof dit geen waarschuwing is voor ONR is het 5 minuten later opnieuw raak. Er wordt weer niet ingegrepen en de 1-2 wordt tegen de touwen geschoten. Direct na de aftrap is er dan ineens een levensgrote kans voor Postma. Na de lange bal van de sterk spelende Richie Kiel is het wederom miscommunicatie tussen verdediging en de keeper van Aduard. Vanuit een moeilijke hoek kan Postma de bal op doel koppen. Zijn poging wordt helaas van de lijn gehaald. ONR heeft zichtbaar last van de tegengoals en begint onrustig en slordig te voetballen. In het restant van de eerste helft is Aduard dan ook de bovenliggende partij. Het rustsignaal is de reddingsboei van ONR, het blijft 1-2.

In de rust worden de nodige woorden gesproken en de boel weer op scherp gezet. Er wordt niet gewisseld.

De tweede helft is niet voor de supporter die voor een goede wedstrijd komt. Spannend is het des te meer. ONR loopt steeds verder naar voren en drukt Aduard naar achteren. Hierdoor ontstaat er ruimte achter de verdediging waar Aduard zo nu en dan gevaarlijk in duikt. Kansen zijn er over en weer, maar doelpunten vallen nog niet. Ondertussen komt Ruben Hummel in het veld voor Frank Bokdam. Het tempo gaat omhoog en het spel is inmiddels veranderd in een potje tafeltennis. Om nog maar eens meer aanvallende kwaliteiten in de ploeg te brengen wordt Dirk ‘Younes’ Rozema ingebracht door het nu al legendarische trainersduo Mark Vissers/Camiel Gerlach. Wouter Bloemendal wordt naar de kant gehaald.

De in grote getale aanwezige toeschouwers langs de kant schreeuwen onder het genot van een koud biertje en de ondergaande zon ONR naar de gelijkmaker. Het lukt de mannen in oranje ondanks de steun maar niet om de bevrijdende gelijkmaker te maken en het verdiende punt in de wacht te slepen.

Het laatste kwartier breek inmiddels aan en vanaf de kant wordt intens meegeleefd. De vanwege een blessure op de bank zittende Sjoerd Hoek wordt in het veld gebracht voor Edwin Bloemendal. Is dit de ommekeer? De wedstrijd speelt zich alleen nog maar af op de helft van Aduard. Aduard kan niet anders dan de ballen naar voren schieten, maar daar worden de ballen onderschept door de enige twee overgebleven verdedigers Sjoerd Hoek en Bertrik Nienhuis. Ruben Hummel probeert met een schot van afstand zich onsterfelijk te maken maar zijn schot mist de precisie. De bal gaat rond op het middenveld en ineens wordt Sven Buigholt diep gestuurd door Nick Pathuis. Buigholt komt 1 op 1 met de keeper, maar de bal stuitert net omhoog op het moment van schieten. ONR dringt nog steeds aan, maar de klok is inmiddels de grootste vijand geworden. Het lukt maar niet om de gelijkmaker te produceren. De arbiter van dienst blaast op zijn fluitje en maakt zo een einde aan een boeiende wedstrijd. ONR blijft gedesillusioneerd achter, wéér geen punten.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Stadspark op het programma. ONR zal gebrand zijn om daar eindelijk punten te pakken.