PROGRAMMA KLEINTJE RODERMARKT 2024

Kleintje Rodermarkt! Deze gezellige week begint op de woensdag voor Hemelvaart georganiseerd door Volksvermaken Roden met de opening van de kermis en staat bol van activiteiten zoals het Concours Hippique Springen en Dressuur voor paarden en pony’s, Lasershow en Concours Hippique Tuigen. Daarnaast is het ook in de horeca goed toeven met de vele artiesten bands die zorgen voor een echte ‘Rodermarkt’ sfeer.Met Kleintje

Nieuw-Roden geeft VC Trynwalden het nakijken in boeiende wedstrijd
8.Apr.2018
Nieuw-Roden - Nieuw-Roden heeft zondag een geweldige prestatie geleverd om VC Trynwalden te verslaan met 3-2. In een zeer spannende slotfase trok de ploeg van Patrick van Nimwegen aan het langste eind. Op een prachtige lente-dag en ook weer een hele droevige dag, omdat oud spits en trainer van vv Nieuw-Roden Maks Uilenberg zeer slecht nieuws kreeg over zijn gezondheid, werd deze 3 punten door de spelersgroep aan hem opgedragen.

Nieuw-Roden begon fantastisch aan de wedstrijd. Misschien wel door een opmerking van de leider voor de wedstrijd van Trynwalden, dat zijn ploeg zou tekenen voor een 6-0 overwinning op Nieuw-Roden. Natuurlijk moet je dat nooit zeggen in het bijzijn van Nei-Rôners, want dan komen er extra krachten los bij de jongens. Deze leider werd later overigens ook nog weggestuurd, na herhaalrijke commentaar op de leiding en scheidsrechter Frankena had er na een tijdje genoeg van. Nieuw-Roden die in Trynwalden nog kansloos verloor met 6-0, mede door toedoen van topspeler Ruurd Algra die toen niet te stoppen was. Alleen had deze speler zondag weinig in te brengen in de wedstrijd, want zijn tegenspeler Dennis Matulessy had hem in zijn broekzak zitten. Zeker in de eerste helft. Helaas moest Jasper Boer het veld als snel verlaten door een zweepslag in zijn kuit. Hij werd gewisseld voor Rens Komdeur, die overigens prima inviel in deze wedstrijd. Na wat leuke kansjes gecreëerd te hebben door Nieuw-Roden was het Sander Drent die Nieuw-Roden op een verdiende 1-0 voorsprong zette. Na een counter lobte hij de bal over de keeper heen.
Nieuw-Roden bleef lekker voetballen en was zeker ook lekker fysiek, maar wel fair. Trynwalden had het daar erg moeilijk mee, veel moeilijker dan in hun gewonnen thuiswedstrijd. Net voor de rust mocht Marcel Kuiper een penalty benutten en Nieuw-Roden op een 2-0 voorsprong zetten. Sander Drent werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De trouwens prima fluitende Frankena, look á like van Bas Nijhuis uit Leeuwarden, zag er een strafschop in. Zo ging Nieuw-Roden in een comfortabele voorsprong de rust in.

In de tweede helft wilde Trynwalden Nieuw-Roden constant onder druk zetten. Maar Nieuw-Roden bleef gewoon hun eigen spelletje spelen. Toch maakte Trynwalden de aansluitingstreffer na een benutte penalty in de 65e minuut. Ook hier werd een speler tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied. Trynwalden dacht Nieuw-Roden op de knieën hierdoor te krijgen, maar niets was minder waar. Sander Drent wist op aangeven van Marcel Kuiper de bal snoeihard de netten in te knallen en de stand op 3-1 te brengen. Sander Drent die het een paar weken moeilijk had met scoren, wist het hiermee van zich af te gooien. Toch kwam Nieuw-Roden wel weer in de problemen, vooral door eigen foutjes. Trynwalden wist opnieuw de aansluitingstreffer te maken door een schot op doel, die onhoudbaar was voor keeper Femko de Vries. Net voor tijd leek Trynwalden toch nog een punt uit de wedstrijd te slepen, toen Martijn Drent de bal lullig tegen zijn arm kreeg aangeschoten. Opnieuw werd er een penalty gegeven door Bas "Frankena" Nijhuis. Alleen spatte de bal uitéén op de dwarsligger en ontsnapte Nieuw-Roden aan een gelijkspel.

Nieuw-Roden sleepte een terechte overwinning over de streep en heeft de verloren uitwedstrijd van 6-0 tegen dezelfde ploeg hiermee meer dan uitgewist.

Het was een leuke, maar ook een spannende wedstrijd voor de Nei-Roners. Ook voor de neutrale toeschouwer. Nieuw-Roden blijft op een prachtige 6e plaats staan, 1 puntje onder Trynwalden. Nieuw-Roden heeft zelfs nog 3 wedstrijden minder gespeeld en kan nog een forse sprong maken op de ranglijst. Ook deze wedstrijd waren de spelers een hecht en een collectief team en zijn ze nog ongeslagen in 2018.