Hattrick Selwyn Slotegraaf van Peize doet Roden in derby pijn
8.Apr.2018
Roden - En voor derde keer in vier thuiswedstrijden verloor de vv Roden met 2-3. Dit keer was de oorzaak Peize speler Selwyn Slotegraaf, die 3x keer scoorde en vooral de onmacht van Roden om het kleine optische veldoverwicht over een groot deel van de wedstrijd uit te drukken in goals. En eigenlijk zo waren vriend en vijand het over eens, was het een gezapige wedstrijd en absoluut niet de Noordenveld derby strijd die je zou verwachten na de soms keiharde confrontatie tegen GOMOS van een week eerder.

Roden begon beter dan Peize aan de wedstrijd, maar de gasten stonden wel na 25 minuten met 0-2 voor. Selwyn Slotegraaf kon volledig vrijgelaten door de Roder defensie, twee keer scoren uit een mooie volley en een kopbal. Enrico Wardenier (wie anders) deed na 26 minuten wat terug, waarna er niet veel meer gebeurde en 1-2 de ruststand was. Roden drong in tweede helft wat meer aan, maar het was Peize dat de 1-3 scoorde door een verdedigingsfout van Roden. Daarna probeerde Roden het nog wel, maar verder dan strijd op het middenveld kwam men niet. Het was dan ook niet verbazend dat de 2-3 een eigen doelpunt van Peize was na veel gefrommel in het strafschop gebied. Daarna kreeg Peize nog een grote kans op 2-4, maar symptomatisch voor wedstrijd werd vrij voor het doel via de lat overgeschoten.

Dus bij 2-3 bleef het en na de eerdere 0-1 nederlaag tegen Roden begin oktober vorig jaar kreeg Peize vanmiddag de revanche voor dit seizoen.

Volgende week speelt Roden de uitwedstrijd tegen DTD. Peize krijgt de Asser Boys op bezoek.