Een volwassen spelend KTP Nieuw Roden wint van Drachtster Boys
24.Feb.2018
Leek – De wedstrijd tussen KTP Nieuw Roden – Drachtster Boys op vrijdagavond 23 februari stond duidelijk bij veel liefhebbers en fans in de agenda. De topsporthal van Leek was dan ook goed gevuld, waarbij de bezoekende club zoals altijd een grote schare trouwe supporters mee nam. In de aanloop van de wedstrijd bleek de geschorste keepster Joukje van der Meer niet vervangen te worden door tweede keepster Margrythe Beute, maar door de op het laatste moment ingevlogen Charetha Okken.

Direct vanaf de aftrap zijn de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk, de spin in het web van KTP Grytsje van den Berg ziet al in de tweede minuut de vrijstaande Martine Kooiker bij de tweede paal van het doel van Drachtster Boys. De pass is precies op maat, de schuiver van Martine passeert de languit op de grond liggende keepster van Drachtster Boys. Drachtster Boys mag na het doelpunt van KTP komen, de dames uit Drachten creëren daarmee een visueel overwicht. Een lange bal van Drachten wordt door de spits van het Nederlands elftal, Jessie Prijs, geniepig achteruit koppend verlengd. De goed staande Charetha, maakt de specialiteit van de altijd gevaarlijke Jessie onschadelijk. In de achtste minuut betalen de inspanningen van Drachten zich uit als in een snelle omschakeling Bernou Hijlkema in stelling wordt gebracht. De snelle blondine heeft geen moeite om op snelheid de verdediging van KTP te passeren en daarna keepster Charetha Okken. Drachten lijkt nu controle over de wedstrijd te krijgen, met de uitblinkende Nederlands elftal speelsters Esther van Toledo en Jessie Prijs. Dan slaat in de 10de minuut het noodlot toe voor Esther als ze na een duel met KTP spits Amber Bandringa op de grond blijft liggen. Geblesseerd en in tranen moet de spelmaakster van Drachten het veld verlaten. Nu kantelt de wedstrijd, Drachten kan nu niet meer met druk van achteruit spelen. Zeven seconden voor tijd is het wederom Grytsje van den Berg die nu Amber Bandringa in stelling brengt voor het doel van Drachten, het logisch gevolg hiervan is een bollend net met een gevloerde wanhopige keepster. KTP scoort op een perfect psychologisch moment zo vlak voor rust.

In de tweede helft beginnen beide ploegen erg voorzichtig. Drachtster Boys speelt afwachtend en laat KTP regelmatig de bal rondspelend, wachtend op een foutje. Het is duidelijk dat Drachten gokt op haar meest gevaarlijke wapen de bliksemsnelle omschakeling met de snelle spitsen Jessie Prijs en Bernou Hijlkema. Dit zorgt niet voor meest spectaculaire wedstrijd, maar tactisch zeer begrijpelijk. Toch is het niet Drachten dat scoort uit de omschakeling, maar KTP. Het is Grytsje die in de verdediging van KTP een bal van Drachtster Boys onderschept, in de lange sprint naar het doel van Drachten legt ze de bal af op Amber. Het harde schot resulteert in een veilig lijkende 3 – 1 voorsprong op het scorebord. In de laatste minuten van de wedstrijd tracht Drachtster Boys met een meevoetballende keepster Anna Reitsma de wedstrijd alsnog te keren. Ondanks een aantal gevaarlijke situaties weet debutant keepster Charetha Okken haar doel schoon te houden.

KTP Nieuw Roden blijft met deze uitslag soeverein koploper in de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. Drachtster Boys zal alles op alles moeten zetten om een play off plek in de competitie veilig te stellen, de concurrentie is moordend.