Schutters(korf)bal Ritola en Noordenveld in Zuidlaren.
18.Feb.2018
ZUIDLAREN RODEN - Afgelopen zaterdag 17 februari speelde het vlaggenschip van KV Noordenveld de laatste uitwedstrijd van dit zaalseizoen in de 1e klasse KNKV in Zuidlaren tegen kv Ritola in sporthal De Zwet. Een wedstrijd die er voor de eindstand in deze klasse niet meer toe deed. Het jubilerende, 50-jarige, Ritola eindigt in de middenmoot en Noordenveld gaat in het volgende zaalseizoen zijn krachten meten met naar verwachting meer gelijkwaardige tegenstanders in de 2e klasse. Beide ploegen konden deze avond dus frank en vrij spelen in Zuidlaren. En dat gebeurde dan ook. Het werd een waar schuttersbal. Na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd kon er een monsterscore op het elektronische wedstrijdformulier aan Zeist worden doorgegeven : 43 – 27.

Nadat de gasten de scores met 4 treffers op rij hadden geopend, wist Evelien Tepper de eerste Noordenveldtreffer te scoren. Na de 5-1 tekende Jaap de Boer, deze wedstrijd topscorer bij de Rôner Mastformatie, de 2e treffer aan voor Noordenveld. Halverwege de eerste helft was het verschil tussen de jubilerende groenhemden en de oranje tijgers opgelopen tot 10: 15-5. In het laatste deel voor de pauze wisten beide teams nog 6 keer de binnenkant van de korf te vinden, zodat met een 21-11 tussenstand de kleedkamers werden opgezocht.

De eerste scores na de rust waren weer voor de thuisploeg, waarna Sven Stobbe en Anna de Boer met hun scores iets terugdeden voor het team van trainer/ coaches Jan Willem Venekamp en Jacco Thijen. Halverwege de 2e helft en bij een stand van 33-17 was er gedurende 7 minuten een staakt-het-vuren en hielden beide teams hun kruit droog.
Maar hierna ging het schuttersfestijn weer los, waarbij de teams van Ritola en Noordenveld beide nog 10 keer wisten te scoren. Voor de scorebordjournalistiek, eindstand : 43 – 27.

De komende 2 (voorjaarsvakantie)weken ligt de competitie stil en staat de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen gepland op zaterdag 10 maart a.s. Kampioen Heerenveen en degradant Noordenveld spelen dan in Roden hun laatste wedstrijd in KNKV-klasse 1B.
Vervolgens gaat de Mastformatie zich weer opmaken voor de 2e helft van de veldcompetitie in KNKV-klasse 2B.

Scores: Jaap de Boer (6), Christien Speelman (4), Sven Stobbe (4), Jasper Lütter (4), Lianne Bangma (3), Anna de Boer (3), Robin van Bolhuis (2) en Evelien Tepper (1).