Nieuw Roden verslaat het stugge Warga in Friesland
4.Feb.2018
Warga - Het was zondagmiddag een koude bedoening in Warga, of eigenlijk Wergea zoals de Friezen het zeggen. Een dorpje in de gemeente Leeuwarden. Warga staat stijf onderaan met 1 puntje. Toch onderschatte Nieuw Roden deze ploeg natuurlijk niet, want op onbekend terrein en voor eigen publiek kan het altijd stormen.

Toch bleef de storm uit aan de kant van Warga. De ploeg uit Friesland speelde heel verdedigend. De bus geparkeerd voor het doel wordt er dan wel es gezegd. Het was dan ook moeilijk doorkomen aan. Dan is het ook erg moeilijk om een goede pot voetbal, op de trouwens zeer goede grasmat te leggen als er eigenlijk maar één ploeg wil voetballen. De meeste duels werden dan ook op het midden van het veld uitgevochten zondagmiddag in het ijskoude noordwesten. Na 20 minuten kwamen de grootste kansen aan de kant van Nieuw Roden. Uit een voorzet van Wilco Drent schoot tweelingbroer Sander Drent net naast en even later belandde een voorzet van Dennis Matulessy op de lat. Eindelijk brak Frank Boksebeld de ban nadat hij met een afstandsschot Warga keeper Sven Noordbruis kansloos liet. Net voor de rust schoot Ivar den Hollander de bal ook achter de keeper van Warga en was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld.

Na rust gebeurde er eigenlijk heel weinig meer. Nieuw Roden moest voorkomen om geen dom doelpunt tegen te krijgen om nog in de problemen te komen. Dat lukte heel goed, want keeper Femko de Vries hoefde deze wedstrijd maar amper in actie te komen. Nieuw Roden kreeg nog wel zo zijn kansjes om er nog een doelpuntje bij te prikken. Mede door het strooien van passes vanaf het middenveld door Marcel Kuiper op 6. Deze laatste, tevens aanvoerder, maakte 4 minuten voor het einde de 0-3 na een voorzet vanaf de flank. De bal ging richting Wilco Drent, die wist dat hij buitenspel stond en daardoor er vanaf moest blijven. Hierdoor kreeg Marcel Kuiper de bal, die achter de verdediging weg kwam en deze beheerst achter keeper Sven Noordbruis schoot. De grensrechter van Warga wilde het doelpunt afkeuren wegens buitenspel, maar de prima fluitende scheidsrechter Wim Stel had de beste man al lang door, want hij stond een beetje te vaak met zijn vlag omhoog deze wedstrijd, waar geen enkel reden voor was.

Nieuw Roden pakt weer 3 punten en stijgt naar plaats 5 op de ranglijst. Een puike prestatie van de ploeg van trainer Patrick van Nimwegen uit Assen. Daar was voor de competitiestart totaal geen rekening mee gehouden. Nieuw Roden heeft momenteel een ploeg die staat als een huis en goed meedraait in de 3e klasse. Zou geweldig zijn als dit ook volgend seizoen doorgezet gaat worden met dit hechte team.