Peize benut kansen beter dan Roden en wint met 5-2. Roden kwam nog wel van 3-0 achterstand knap terug tot 3-2.
18.Dec.2016
Peize. De derby Peize-Roden trok zondag 18 december weer veel toeschouwers waaronder burgemeester Klaas Smid en wethouder Henk Kosters. Zij zagen een meer spannende dan fraaie wedstrijd. Door de overwinning stegen de blauwhemden van de 6e naar de 4e plaats, een mooie plaats om te overwinteren. Roden blijft 7e.

Door Geert Douwes

Peize overdonderde de gasten uit Roden in de beginfase want na 8 minuten keek Roden al tegen een 2-0 achterstand aan. Invaller-doelman Tarick Kalfsbeek had al in de 4e minuut het nakijken op een schot vanaf rechts van Loran Vrielink (1-0). In de 8e minuut kende scheidsrechter P.J. Tanja uit Oosterwolde een penalty toe aan Peize. Topscorer David Kruizenga werd binnen “de zestien” gevloerd. David nam de penalty zelf maar deze werd gestopt door keeper Kalfsbeek, die echter de bal niet klemvast kreeg, waarna Joppe van Leeuwen alsnog kon scoren (2-0). In de 20e minuut kreeg spits René de Vries van Roden een dot van een kans alleen voor keeper Lennart Renkema, maar deze redde uitstekend met zijn been. Vijf minuten later lukte het David Kruizenga wel te scoren door na een voorzet op maat alleen voor keeper Kalfsbeek wel te scoren (3-0). De wedstrijd leek gespeeld te zijn. In de 27e minuut had René de Vries na een voorzet van Guido Bos een goede kans, maar kopte net naast. De eerste helft zagen de vele toeschouwers een feller spelend Peize en een onmachtig ogende Roden.

Trainer Harry Zwiers zal zijn spelers in de pauze wel hebben toegesproken, want de Rôners tapten direct uit een ander vaatje. Robin van der Tuin schoot direct maar net naast. Een in de tweede helft beter spelend Roden kwam in de 65e minuut op 3-1 door een kopbal van René de Vries uit een voorzet op maat van Rutger van der Laan. Was Peize in de eerste helft de bovenliggende partij. In de tweede helft was Roden sterker. De wedstrijd leek ongemeen spannend te worden toen Stan Idema twee minuten later in de 67e minuut de 3-2 liet aantekenen. De neutrale toeschouwers zaten gewoon te wachten op de gelijkmaker die.... maar niet kwam. Trainer Willem Lanjouw van Peize had intussen twee Wekema’s ingebracht. En wel de jonge Kelvin Wekema en Simon Wekema. Loran Vrielink kreeg nog een paar kansen maar zijn schoten gingen net naast. In de slotfase sloeg Peize genadeloos toe. Eerst gaf invaller Kelvin Wekema een scherpe voorzet die door Bert Roede op een ongelukkige manier in eigen doel werd gewerkt (4-2). In de 86e minuut was het helemaal over en uit voor Roden toen de andere invaller Simon Wekema de uitgelopen Tarick Kalfsbeek met een zuiver lobje verschalkte (5-2). Peize leek het na de 3-2 zwaar te zullen krijgen, maar stelde in de slotminuten toch nog orde op zaken.

Na afloop was het feest in de kantine van de VV Peize met live muziek van band Ideaal, met Zweitse en dochter Melissa Smilda uit Peize alsmede Dirkjan Mollema uit Roden.

Klik hieronder voor de fotoreportage van Roel Lubbers