Henk Harings uit Roden 50 jaar muzikant
17.Dec.2016
RODEN - Het klinkt hem allemaal als muziek in de oren. Dan hebben we het over niemand minder dan Henk Harings, woonachtig aan de Aaldersstraat in het dorp van Ot en Sien. Maar liefst 50 lange jaren is de immer goed gehumeurde Henk als muzikant actief.

Z’n onafscheidelijke accordeon speelt hierbij een zeer grote rol. In z’n jeugdjaren kreeg Henk in de grote stad, onder de rook van de Martinitoren, les op dit prachtige muziekinstrument. De Roner was een vlotte leerling, z’n vingers streelden de toetsen en al snel zei de instructeur, “ik kan jou niets meer leren, je bent een accordeonfenomeen”.

Henk vertoont z’n muzikale kunde de laatste jaren bij het shantykoor in Lieveren, en daar speelt hij in het café van Bauke van der Zee alle zeemansliederen moeiteloos mee! Ook bij andere gelegenheden is Henk een graag geziene gast.

Tijden een optreden met het shantykoor Lieveren, voor senioren in “De Schutse” in het naburige Leek, memoreerde Henk, dat hij op deze dag op de kop af, maar liefst 50 jaar als muzikant door het leven gaat. De mensen van “De Schutse” kwam dit ook ter ore en boden de verbaasde jubilaris een grote tas met inhoud aan. Met Henk, en z’n mooi opgepoetste accordeon, als middelpunt, werd even later door de dorstige koorleden nog enige malen het glas geheven………!

Tekst en foto: Roel Lubbers©